Hem » Ridskolan » Miniridskolan & knattelek

Miniridskolan & knattelek

För att främja att barn tidigt får komma i kontakt med hästar men kanske inte kan tillgodogöra sig den teoretiska delen i utbildningen så erbjuder vi två alternativ av kurs på små ponnyer:

Lektionstid för både knattelek och miniridskola är 45 minuter långa, vilket inkluderar både uppsittning och avsittning. Barnen behöver komma tidigare till sina ridtider för att förbereda hästarna och vi att tillhandahåller stallvärdar som kommer att hjälpa barnen att bli bekanta med rutinerna och ge dem den nödvändiga guidningen. Var fjärde vecka kommer det vara teori.

Knattelek:

För barn i åldern 4-7 år. Verksamheten sker på lördagar. Det är en förberedande lektion som riktar in sig på att ge lite hästvana och på ett lekfullt sätt få balans på hästryggen.

För att kunna delta i Knattelek behöver barnen ha med sig förälder eller annan person som kan leda ponnyn i ridhuset. Instruktören informerar om hur ni gör, det krävs ingen hästvana sedan tidigare.

Lektionerna när man rider är mer lek än med mål att utveckla själva ridningen dock alltid med säkerheten i fokus. Barnen ska öva sin balans och få en känsla för hästen på ett lekfullt sätt.

Miniridskola:

För barn i åldern 7-11 år. Verksamheten sker på vardagar och lördagar. Det är 6 elever i varje grupp. Eleverna får pyssla med hästarna, rida eller köra och på ett lekfullt sätt lära sig nya saker om hästarna och stallet.

Vi arbetar enligt en utbildningsplan som följer Svenska Ridsportförbundets utbildningstrappa där vi bland annat arbetar först med barnmärken och därefter Ryttarmärke 1 och 2.