Telefon: 076-100 70 14

Telefon: 076-100 70 14

Miniridskolan & knattelek

Då vi ständigt arbetar med att utveckla vår verksamhet började vi under höstterminen 2018 påbörja vårt arbete med att byta ut våra minsta shettisar mot lite större små ponnyer.

Detta medför att vi kommer kunna hålla en högre nivå på utbildningen av våra elever och att de kan rida ponnyer som är “lagomt” stora under en längre tid.

För att främja att barn tidigt får komma i kontakt med hästar men kanske inte kan tillgodogöra sig den teoretiska delen i utbildningen så erbjuder vi två alternativ av kurs på små ponnyer:

  • Knattelek: För barn i åldern 4-7 år. Barnen kommer till utsatt tid och har lekfull ridning under 30 minuter. Var 4e lektion är det teori på schemat. Verksamheten sker på lördagar.

Pris: 115 kr/lektion som faktureras per termin.

  • Miniridskola: För barn i åldern 7-11 år. Barnen kommer till en utsatt tid och har som tidigare verksamhet under 90 minuter. Här ingår både ridning och teori. Verksamheten sker på vardagar och lördagar.

Pris: 170 kr/lektion som faktureras per termin.

Vad är Miniridskolan?

Vad är miniridskolan?

Miniridskolan är till för barn i åldern 7-11 år. Det är 6 elever i varje grupp. Eleverna kommer till utsatt starttid för gruppen och får då under en och en halv timme pyssla med hästarna, rida eller köra och på ett lekfullt sätt lära sig nya saker om hästarna och stallet. Vi arbetar enligt en utbildningsplan som följer Svenska Ridsportförbundets utbildningstrappa där vi bland annat arbetar först med barnmärken och därefter Ryttarmärke 1 och 2.

 

Vad är knattelek?

VAD ÄR KNATTELEK?

Knattelek är för barn i åldern 4–7 år. Det är en förberedande lektion som riktar in sig på att ge lite hästvana och på ett lekfullt sätt få balans på hästryggen. För att kunna delta i Knattelek behöver barnen ha med sig förälder eller annan person som kan leda ponnyn i ridhuset. Instruktören informerar om hur ni gör, det krävs ingen hästvana sedan tidigare. Ponnyerna är klara och iordninggjorda i stallet de gånger det är ridning. Knattelek innebär att var fjärde gång är avsutten lektion där man pysslar i stallet, borsta och lär sig mer om hästen. Lektionerna när man rider är mer lek än med mål att utveckla själva ridningen dock alltid med säkerheten i fokus. Barnen ska öva sin balans och få en känsla för hästen på ett lekfullt sätt. Varje lektion är 30 min och då ingår upp och avsittning samt iordningställande av stigläder de gånger det är ridning.

 

Våra små ponnyer

Här hittar du bilder och infomation om våra snälla småponnyer!

Karat är en shetlandsponny och ägs av Falu Ridklubb

Emma är en B-ponny och ägs av Falu Ridklubb 

Elon är en B-ponny och ägs av familjen Kjellin

Pyret är en shetlandsponny och ägs av familjen Janhonen 

Tyzon är en shetlandsponny och ägs av familjen Rudin