Hem » Ridskolan » Cafépass

Cafépass

Om cafépass på Falu ridklubb

På Falu Ridklubb har du som förälder till ridelever under 16 år ansvar för att jobba 1 pass på 4-5 timmar per ridande barn och termin. Det är ditt bidrag av ideellt arbete till vår gemensamma klubb.

Huvuduppgiften är att arbeta i cafeterian tillsammans med 3-4 andra föräldrar under tävlingsdagen. Det finns även alternativa funktionärsuppgifter, till exempel att laga mat till försäljning inför tävlingsdagarna, eller städa anläggningen kvällen före tävling. För information om vad olika sysslor innebär, se nedan.

Vi använder en digital anmälan med doodle. All information om cafétjänstgöringen kommer att förmedlas via denna hemsida.

Om Du får förhinder är du själv ansvarig att byta med annan förälder. Fråga din ridlärare om du behöver hjälp med kontaktuppgifter.

Information om olika sysslor

Cafétjänst

Du kommer att jobba i Cafeterian tillsammans med 3 – 4 andra föräldrar under tävlingsdagen; koka kaffe, bre mackor och värma lunchen som säljs. Städa och plocka ihop under och efter tävlingen ingår också i sysslan. Ibland grillar vi hamburgare.

Varje förälder tar också med sig fikabröd för ca 10-15 personer t.ex. kladdkaka, kärleksmums, cupcake eller morotskaka till försäljning. Det är sådant som brukar vara mest efterfrågat.

Viktigt att 1 st förälder per barn kommer. Yngre barn kan självklart hjälpa till, men föräldern är ansvarig och behöver kunna vara tillgänglig för de arbetsuppgifter som skall genomföras. Har du ett äldre barn som kan utföra uppgifter är det värdefullt för oss att de också kommer med och deltar, med dig som förälder eller annan vuxens medverkan.

I cafeterian finns info om vad som kommer att hända under dagen, vad som ska göras och när. En person från cafégruppen kommer att finnas på plats varje tävlingsdag. De har övergripande ansvar och ser till att alla vet vad de ska göra.

Observera att förberedelser av mackor och mat sker i cafeterian inne vid ridhuset, men att försäljningen sker i kiosken på läktaren då tävlingarna hålls inomhus och i kiosken vid stora banan underutomhustävlingarna. Cafeterian hålls öppen till sista prisutdelningen för dagen är avsluta.

Städning dagen före tävling

Du kommer till stallet ca 17.00 fredag före tävlingshelgen och städar ekonomiutrymmen och café inför kommande helgs tävlingar. Du jobbar tillsammans med en till två ytterligare föräldrar och jobbet sker på egen hand, men ni blir introducerade av någon av de caféansvariga. Utrymmena som ska städas är cafeterian, trapphuset, entrén, gången förbi omklädningsrummen, omklädningsrummen och toaletterna både i ekonomidelen och den i stallet. Sopor ska tas ut till containern, och ersätts av nya påsar/säckar. Bänkar i cafeterian och caféstugan torkas, och ställs iordning så att det ser prydligt och fint ut. Golven behöver endast sopas, ej våttorkas. Städsaker finns i mittenrummet i gången vid omklädningsrummen.

Matlagning

På tävlingsdagarna serverar vi lagad lunch och den lagas i förväg. Du handlar och förbereder mat hemma eller om du vill åka till stallet och laga. Detta är en uppgift för en person per tävlingsdag. Det handlar om ca 30 portioner mat, och bör vara sådan mat som ofta gillas av många. Köttfärssås och spagetti, korvstroganoff med ris, pasta med tex skinksås, kycklinggryta med ris är rätter som brukar fungera. Tänk på att handla lite billigare, eftersom vi gärna vill tjäna en peng till klubben. Avstämning om antal portioner samt val av maträtt måste göras inför tävlingsdagen då vi gärna vill ha variation av mat mellan lördagen och söndagen, samt att det kan variera hur mycket mat vi behöver beroende på hur många deltagare tävlingen kommer att ha. Leveransen av maten måste ske på kvällen före, eller senast klockan 10.00 på tävlingsdagen. Om du lämnar i förväg gör du upp med caféansvarig för dagen om var du ska lämna maten. Du måste ta kvitto på det du handlar så får du ersättning av caféansvarig när ni träffas.

Klubbtävlingar och kvällsaktiviteter

Under året arrangeras ett antal klubbtävlingar och kvällsaktiviteter när vi gärna har caféet öppet. Då brukar vi ha ett mindre utbud, med kaffe/te, saft och fikabröd. Vid dessa pass jobbar ni enast två tillsammans och ansvarar för framplockning, försäljning och bortplockning. Ibland är tiderna inte helt klara vid er anmälan, håll ögonen öppna i stallgången/på facebook för exakta tider. Cafétjänstgöringen börjar 30 min innan tävlings/aktivitetsstart, och pågår till tävlingens/aktivitetens slut.

Övriga arbetsuppgifter

Det kommer att vara ok att göra andra uppgifter som tex att göra stalltjänst, att hjälpa till på tävlingsbanan som banpersonal (hopp), dörr-/grindöppnare, domarsekreterare (dressyr), protokollspringare (dressyr) osv, om intresse finns. Dock kommer fokus vara att i första hand låta cafépassen fyllas av föräldrar då det är uppgifter där vi behöver vuxna. Dock finns ofta fler föräldrar än caféuppgifter varför detta kan vara ett alternativ för personer som frågar. Stäm av med din ridlärare.

Välkommna till en trevlig dag tillsammans med oss!

Hälsningar Cafégruppen

Ann-Sofie Atterbrand 070-617 81 00

Carina Nordlander 0730-398 210