Hem » Om Falu Ridklubb

Om Falu Ridklubb

 

Information om Falu Ridklubb

Visste du att:

  • Falu Ridklubb har ca 500 medlemmar
  • Ridklubben bildades 8/9 1945 och hade då 16 medlemmar.
  • Totalt rider ca 300 elever varje vecka.
  • Det är 45 hästar och ponnyer på anläggningen, varav 16 är privata
  • Hästarna i stallet äter 107 ton hö-hösilage varje år

Klubben har idag ca 500 medlemmar varav ca 300 är ridande medlemmar. De gemensamma faktorerna är intresset för hästar och ridutbildning, samhörighet och klubbkänsla. Klubben är en ideell förening som leds av en styrelse. Vi har även en väl fungerande ungdomssektion och tävlingssektion.

Klubben bedriver lektionsverksamhet 7 dagar/vecka. För de yngsta anordnas knattelek. Antalet ridande varierar mellan 6 – 8 st/grupp.

Utöver lektionsverksamheten anordnas det årligen både hopp- och dressyr- samt voltigetävlingar. Vi har också regelbunden hopp- och dressyrträning både med våra anställda instruktörer och externa tränare.
Klubben har också rehabiliteringsridning med elever från särskolan och gymnasium samt med patienter från Falu Lasarett.
Med start hösten 21 har vi ett samarbete med REALgymnasiet.

Anläggningen
Klubben förfogar över en anläggning med ridhus 20×60 m, ridbana och hoppbana. Stallet hyser 45 hästar och ponnyer varav ca 16 är privatägda. En samlingsplats, inte bara för ridelever, utan även för föräldrar, övriga anhöriga, tävlingsryttare och publik. Anläggningen hyrs också ut till övriga ridklubbar och andra föreningar.

Falu Ridklubb har en modern anläggning med ett nybyggt stall sedan 2006. I den nybyggda delen finns även kontor, tvättstuga, taktorförråd, foderkammare och ett stort kallförråd. I den lite äldre delen som är i samma byggnadsdel som ridhuset finns teorirum, omklädningsrum, ungdomsrum, cafeteria och sekretariat/konferensrum. Allt vackert beläget ute i Främby.

Anläggningen och ridskolan är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportförbundet.

Personalen
Ridskolan leds av ridskolechefen tillsammans med stallpersonal och instruktörer. Falu Ridklubbs personal arbetar proffessionellt och kvalificerat med medlemmarnas ridutbildning och trivsel samt med utbildning och vård av hästarna.

Hjärtat i klubben – hästarna
Utan våra älskade hästar hade vi ingen förening. Hästar som ska passa både i ridlekis och i avancerade dressyr- och hoppträningar.

Falu Ridklubbs hästar håller en mycket hög standard och vi har höga krav på deras välbefinnande. Klubben äger för närvarande 27 hästar och ponnier.